Hinnasto

Mutkattomat taksipalvelut Pudasjärven seudulla

Tällä sivulla voit tutustua taksoihimme etukäteen. Normaaleissa taksiajoissa kyydin lopullinen hinta määräytyy aina aloitusmaksun + mittarin mukaan, mutta esimerkiksi tilausajoissa voimme neuvotella tilaajan kanssa sopivan könttäsumman, joka kattaa niin ajokustannukset kuin kuljettajankin. Ota yhteyttä, jos jokin hinnastossa askarruttaa. Vastaamme mielellämme!

OTAXI Hinnasto

Taksimatkan hintaan vaikuttavat viikonpäivä, vuorokaudenaika, odotusaika, ajettu matka, siihen kulunut aika sekä matkustajien lukumäärä. Valtioneuvoston 29.6.2016 antaman asetuksen*) mukaan taksimatkan perusmaksu on arkipäivinä kello 6-20 ja lauantaisin, kirkollisten juhlapyhien sekä itsenäisyyspäivän aattona ja vappuaattona kello 6-16 alkavissa kuljetuksissa 6,50 euroa. Muulloin perusmaksu on 12,00 euroa. Taksaluokkia on neljä.

TaksaluokkaHenkilöitä

Arkisin (La)

06-20

(06-16) 

Muu aika

20-06

(16-06)

Aika
I1-41,25€/km1,35€/km0,80€/min
II5-81,65€/km1,90€/km1,35€/min

Kaksi alle 12-vuotiasta lasketaan yhdeksi henkilöksi matkan hintaa laskettaessa. Odotusajalta saa periä 48,00 euroa tunnilta. Odotustaksa voidaan periä, jos auto odottaa asiakasta tai se liikkuu poikkeuksellisen hitaasti esimerkiksi liikenneruuhkan vuoksi.

Lisämaksut

Ennakkotilausmaksu
Enintään 7,10 euron suuruisen maksun saa periä silloin, kun kuljetus on tilattu vähintään 30 minuuttia ennen asiakkaan ilmoittamaa lähtöaikaa.

Lentokenttälisä
Enintään 2,50 euron suuruisen lisän saa periä, mikäli taksi joutuu maksamaan päästäkseen lentokentällä matkustajaterminaalin alueelle noutamaan asiakasta.

Avustamislisä

  • Enintään 15,70 euron suuruisen lisän saa periä, jos asiakas tarvitsee avustamista noutokohteesta autoon tai kuljetuksen päätepisteessä autosta sisätilaan ja kuljettaminen edellyttää autoa, joka täyttää kaluston esteettömyyttä koskevat, taksiliikennelain vaatimukset.
  • Enintään 31,40 euron suuruisen lisän saa periä, jos asiakasta avustetaan siten kuin edellä on mainittu sekä joko kannetaan hänet käsivoimin tai erityisellä CE-merkityllä porraskiipijällä rakennuksen sisä- tai ulkoportaikossa.
  • Enintään 29,20 euron suuruisen lisän saa periä, jos asiakasta avustetaan paareilla ja kuljetus edellyttää paaritaksin käyttöä.

Tavarankuljetuslisä
Enintään 2,80 euron suuruisen lisän saa periä isokokoisten esineiden ja kotieläimien kuljettamisesta.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 10 %

5 hyvää syytä kulkea taksilla

  • Vähennät yksityisautoilua
  • Säästät luontoa
  • Tuet paikallista yrittäjyyttä
  • Turvallista tielläliikkumista
  • Varma & nopea kuljetus

Tiesitkö?

Keväällä 2015 tehdyssä pohjoismaisten taksiyritysten hintavertailussa kotimainen taksi oli edullisin!

Lähde: Taksiliitto